Skip to content


De dårlige forældre

Af og til får man det smækket lige op i ansigtet – hvorfor det nu lige er man har det lidt problematisk med venstrefløjen og dens værdigrundlag.

Som f.eks. i Politikens artikel om et forslag fra Socialdemokraterne i Københavns kommune, hvor man ønsker at omfordele ressourcerne i sundhedsplejen, så de økonomisk velstillede fratages et besøg i hjemmet mod at de fattige får ekstra.

Først og fremmest er det naturligvis symptomatisk for venstrefløjens samfundsopfattelse, at alt skal inddeles i rig-fattig, i stedet for i det mindste at lave en fagligt forsvarlig opdeling,  hvis man endelig mener dette er nødvendigt.

I bund og grund har behovet for hjælp og støtte fra en sundhedsplejerske ikke særlig meget med social status at gøre, og det er temmelig belastende altid at skulle høre på venstrefløjens udstilling af de økonomisk dårligt stillede som værende hjælpeløse eller direkte dumme/uvidende.

Det bliver dog direkte ubehageligt senere i artiklen, hvor man oplister et andet og egentlig betydeligt mere vidtgående forslag:

Samtidig skal kommunen fire gange om året sende sundhedsplejen en liste over børn, der ikke er i dagtilbud, så sundhedsplejerskerne kan tage fat i forældrene – og opdrage dem til at blive gode forældre.

»Mange børn har et for dårligt sprog og for dårlige sociale kompetencer, når de begynder i skole, fordi forældrene isolerer sig og er dårlige forældre. De skal lære at være gode forældre«, siger Anne Vang.

Mere, og egentlig mere vidtgående stigmatisering fra Socialdemokraternes side.

Hvor i hulen man kommer fra, når man på den måde sidestiller det, at ungerne ikke prompte skippes afsted i dagpleje eller overfyldt, kaotisk vuggestue, med det at være dårlige forældre, det skal jeg lade være usagt – men i mit verdensbillede skulle fru Vang have vasket sin mund med sæbe. Og at sundhedsplejersken skulle være i stand til at opdrage nogen til at blive gode forældre – jeg har personlig stiftet bekendtskab med et par stykker vis råd jeg mener ville have været direkte ødelæggende i den givne sammenhæng.

Det er desværre helt i tråd med tidligere udgydelser fra ledende socialdemokrater når det gælder små børn og deres forældre. Tilsyneladende skal alt der ikke finder sin plads indenfor den øjensynligt ret snævre grænse for normalitet straks rettes ind. Og det bliver naturligvis ikke bedre af, at Vangs udtalelser formentlig mest er rettet mod familier med anden etnisk herkomst end dansk.

Efterhånden er det vel kommet dertil i dansk politik, at vi kan vælge mellem 2 farver af umyndiggørelsen – rød eller blå. Begge dele naturligvis lige uspiseligt, og lige lidt humanistisk. Føj.

Posted in Ikke kategoriseret.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.