Skip to content


Det er simpelthen for usselt!

Jeg er generelt hård ved politikerne – med rette, synes jeg selv. Specielt den netop eksisterende generation synes formålsløse (men det har jeg så også syntes om de foregående generationer, så måske er det bare en generel tilstand 🙂 )

Men, langt hen ad vejen mine damer og herrer: Som samfund og befolkning har vi de politikere som vores indstilling, grundsyn og levevis indbyder til. Der er reelt ingen politikere der sidder uden at nogen har stemt på dem. På den måde er ansvarsfordelingen ret klar, og det er naturligvis op til de ansvarlige at vedkende sig dette ansvar, og arbejde på en løsning af det.

Og – lige der står det så åbenbart markant skidt til.

Politiken kan referere en måling fra YouGov om handel med buræg i detailhandlen, og – i hvert fald for mig er resultatet rystende.

53% svarer at de ønsker æg fra burhøns fjernet fra detailhandlen – så langt så godt. Det er reelt ikke dagligvare-kædernes opgave. Et enkelt lille lovindgreb med begrundelse i simpel dyrevelfærd burde kunne klare dette. Det er såmænd ikke det, der er så rystende.

Det er det derimod, at

“54 procent siger, at de ville blive glade for initiativet, »for så fristes jeg eller andre ikke til at vælge æg fra burhøns«.”

Helt ærligt! Jeg kan forstå folk der ganske enkelt ikke kan få tingene til at løbe rundt – fødevarer er steget kraftigt på det seneste, og rådighedsbeløbet hos de fattigste er blevet mindre. Jeg kan forstå folk der ganske enkelt er ligeglade – det er en stillingtagen, det er et bevidst valg.

Men helt ærligt – dette er nok det mest åbenlyse udtryk jeg endnu har set på en holdning der ganske enkelt er gift for såvel samfund som demokratisk proces.

Her sidder vi små forbrugere, med store, undrende øjne og ser op mod samfundets top, mens vi trygler såvel politikere som dagligvare-kæder:

Vi kan ikke finde ud af at træffe vore egne valg. Vi ved ikke hvordan vi skal bære os ad med at forene vores intuitive holdninger med vores handlinger. Hjælp os! Gør noget. Tag vores beslutninger for os, så vi kan leve videre med god samvittighed.

Kære medborgere – dette er simpelthen for usselt!

Get A Life! Tag dog blot en flig af ansvaret for jeres egne liv.

Posted in Ikke kategoriseret.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.