Skip to content


Det politiske politi

Det er altså en besynderlig ordbog det danske politi benytter sig af, i forbindelse med klima-topmødet.

Forleden udtalte Flemming Steen Munch således ifølge Politiken

“Hvis man kommer med et tilhørsforhold til en gruppe, som ikke anerkender spillereglerne i et retssamfund, som anarkister, vil vi sige nej tak til et besøg. Der er ingen grund til at bede om vold og hærværk”

Indrømmet, jeg føler mig nært beslægtet med bevæggrunde og hensigter i det anarkistiske tankesæt (hvilket formentlig ikke kommer som nogen større overraskelse for de der har fulgt mine udgydelser over tid 😉 ), men det forekommer mig, at den gode Munch blander æbler og bananer og får pærevælling her. For det første er anarkister absolut ikke nogen homogen gruppering (i langt mindre grad end hvad man ellers ser på venstrefløjen). For det andet er det mildt sagt betænkeligt, at man offentligt melder ud, at man fra det danske politis side på den måde sætter lighedstegn mellem politisk/ideologisk overbevisning og handling. For det tredie – og mest vægtige – den helt utilstedelige analogi mellem det at ønske at ændre på spillereglerne og “vold og hærværk”.

Nu er den så helt gal igen. I forbindelse med en ransagning af Climate Action Justices hovedkvarter (og indkvarteringssted) – naturligvis kl. 02.30; det forekommer mig, at hvis danske betjente skal arbejde i 16 timers vagter, så skyldes det i høj grad absurde beslutninger som denne – beslaglagde politiet en række “effekter”, med en ret særegen begrundelse

“Så vi rykker ud og foretager en ransagning. Og vurderer, at noget af værktøjet kan bruges til civil ulydighed”

SÅ stopper vi! Nogen må informere disse jyske lejesvende, der i den grad mangler intellektuel ballast. I sit opslag om Civil disobedience anfører Wikipedia

Civil disobedience is the active refusal to obey certain laws, demands and commands of a government, or of an occupying power. It is one of the primary methods of nonviolent resistance.

Ikke-voldelig modstand! Når politiet således benytter “civil ulydighed” som begrundelse for beslaglæggelser og ransagninger, virker det derfor som om formålet udelukkende er at kaste en rød klud i hovedet på de aktivister der er her for reelt at protestere. Og således ser vi atter en gang det danske politi trampe rundt som en elefant i en porcelænsbutik – en elefant hvis ejer bagefter vil trække på skulderen og sige at porcelænsbutikkens ejer formentlig ikke havde rent mel i posen.

Pudsigt nok, henviser ovennævnte Wikipedia artikel til en tale af Al Gore, hvor denne skulle have sagt

“If you’re a young person looking at the future of this planet and looking at what is being done right now, and not done, I believe we have reached the stage where it is time for civil disobedience to prevent the construction of new coal plants that do not have carbon capture and sequestration.”

Jeg formoder derfor der ligger en afvisnings-instruks med Al Gores navn på – denne forbryderiske demagog må ganske enkelt ikke få mulighed for at sætte sit præg på letpåvirkelig ungdom!

Posted in Lov og orden.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.