Skip to content


Endnu mere A-Hva? Endnu mere godt købmandsskab fra regeringen

Og knap nok er man færdig med at undres over den dybt uansvarlige erhvervspolitik regeringen udøver på grænsehandelsområdet (selv uden at blot overveje det betimelige i, at det er kontanthjælps- og SU modtagere der financierer gildet), før 2. del af vækstpakken gør sit indtog og fuldstændig fejer den foregående absurditet af banen.

Denne pakke har det erklærede mål at skaffe ekstra arbejdspladser. 12.000 har tidligere været nævnt, selvom politikerne er lidt mere forsigtige end normalt med at udstede eksakte tal. Et behjertet formål, må man trods alt sige – igen, helt upåagtet at tidligere forsøg fra denne regering på målrettet at skaffe x antal arbejdspladser i sidste ende har vist sig at skyde pænt forbi (læs: det erklærede antal arbejdspladser er ikke nået… langt fra!).

Men, årene på handelsskolen for snart mange år siden fornægter sig selvfølgelig ikke, så lad mig prøve at regne lidt på sagerne.

Lad os nu blot antage, at denne vækstplan rent faktisk skaffer – lad os være gavmilde – 15.000 nye arbejdspladser.

Den oplyste pris på pakken er: ca. 75 milliarder kr. (i perioden 2014-2020, så man må forvente at arbejdspladserne også drypper ind hen ad vejen).

I dejligt runde tal betyder det så, at hver enkelt ny arbejdsplads kommer til at koste (hold godt fast…) 5 millioner kr.

Der er egentlig ikke så meget andet end at sige – “Stik mig 5 millioner, og så skal jeg nok ansætte 2 arbejdsløse i de næste 6 år.”

Det seneste stykke skønlitteratur fra Finansministeriet kan beses her

 

Posted in Danmark, Politik.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.