Skip to content


Strategien gegen Architektur

At Pia Kjærsgaard bliver opstemt af, at den schweiziske befolkning har begået kollektivt, intellektuelt selvmord, og gennem en folkeafstemning har besluttet at forbyde en specifik arkitektonisk genstand, kan naturligvis ikke overraske, al den stund at den pågældende genstand er en integreret del af islam.

Moské i Limassol

Lad minareterne blomstre

Imidlertid bekymrer det mig en smule, at hendes opstemthed bliver taget så alvorligt som tilfældet egentlig er, i stedet for blot at blive værdiget det skuldertræk som endnu en landsbytossestreg er værdig. For i virkeligheden er hele denne sag grinagtig som en gammel Monty Python sketch – et område diverse DFere da også har frekventeret hyppigt siden det i sin tid gik op for dem, at de ikke blev tildelt deres kvote af politikerpladserne i diverse TV-underholdningsprogrammer.

OK – medgivet – et gran af alvor er der naturligvis i sagen, al den stund at et lignende forslag blev vedtaget ved en folkeafstemning i Schweiz – hvor man i mange år fejlagtigt har sat lighedstegn mellem demokrati og uoplyst pøbelvælde. Ikke desto mindre fortjener fru K.s forslag efter min mening ikke mere end en simpel henvisning til Don Quijote. And that’s that!

Nu er katten imidlertid ude af sækken – og i og med at forslaget er taget alvorligt og afvist som om det var et forslag der fortjente en seriøs overvejelse er reaktionen naturligvis heller ikke udeblevet. Dagspressen kan i dag berette om, at en arabisk avis har fået galt fat i sagen, og tror at der rent faktisk skal være en folkeafstemning om forbud mod en arkitektonisk retning i Danmark.

Bevares, jeg kan da også godt se, præcis hvor udansk minareter i virkeligheden er – sådan som de rækker sig mod himlen, fri for snærende bånd, højt hævet over hverdagens splid og kævl. Sig mig, tror de, de er bedre end andre bygningsværker, de formastelige minareter?

Og pludselig står det så klart som lyset fra en supernova (måske lidt a la den der i sin tid agerede ledestjerne?) – der er jo i virkeligheden tale om entartete architektur! Så, vindmøller eller ej – dette er naturligvis en værdig sag for et parti for hvem der i virkeligheden kun findes et punkt på partiprogrammet: udryddelsen af alt der bare lugter af islam. Måtte de kløjs i et kirketårn!

[Update:] Ifølge Politiken støtter 51% i en meningsmåling et dansk forbud mod minareter. Tak til medier og politikere. Uden jer var der en mulighed for et åbent, frit og rummeligt samfund. Gud, Jahve og Allah ske tak for at vi slipper for det!

Posted in Dansk Folkeparti, Religion.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.